Car shoot voor social media campagne Holland Leasing Company

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 12:07

Voor Holland Leasing Company uit Weert werd ik gevraagd om voor een social media campagne een aantal auto's op een gave manier in beeld te brengen. Samen met de twee eigenaren ging ik een dag op pad om de beelden te schieten.

Opnamedatum 27-02-2021

Het tot voor kort in Geldrop gevestigde Holland Leasing Company is onlangs verhuisd naar een prachtig nieuw pand in Weert. Vlak voor deze verhuizing ben ik samen met de twee eigenaren Robert en Sjors op pad gegaan om beeldmateriaal te maken voor een beoogde social media campagne. Inmiddels draait de campagne en stromen de leads binnen.

Plan de campagne...

Robert vertelde me over de aankoop van een hele trits aan Mercedes Benz Vito's en V-klasses. Ze waren van plan een social media campagne te gaan draaien gericht op startende zzp'ers die een werkbus willen financieren en een campagne meer gericht op de dienstverlenende zakelijke markt en particuliere markt. Daarvoor had hij een nieuwe Audi staan welke aansloot bij deze campagne. Een week voor de shoot pikte ik Robert op om samen een aantal potentiële locaties te bekijken. Ik had een lijstje van 5 mogelijke locaties gemaakt. Zo reden we een rondje door Eindhoven en besloten we, hoe kan het ook anders, op 3 plekken op Strijp-S en langs het kanaal bij Beamix te gaan shooten. 

Shooting day.

Met een plan de campagne voorbereid stapten we in een V-klasse en een Audi Q3 om deze tegen het late middag uur bij mooi strijklicht op een industriële setting te fotograferen langs het kanaal bij Beamix. Daarna reden we door naar Strijp-S. Een zowel zakelijke als urban-industriële setting die past bij de doelgroep voor beide auto's.

Waar een wil is is een weg ;)

Het Ketelhuisplein was leeg en alle toeritten geblokkeerd met betonblokken. Met een pallet op de hoge stoeprand kregen we het voor elkaar om toch even stiekem het plein op te gaan voor wat foto's. Boven in de parkeergarage hadden we gelukkig het rijk voor ons alleen! Het gouden uur is prachtig maar duurt helaas maar een uur. Maar ook de overgang in het blauwe uur geeft een gaaf effect. Met deze tijdsdruk werken is altijd een uitdaging.

Locatie locatie locatie...

Robert en Sjors dachten mee over mogelijk settingen en zodoende kwamen we tot een gaaf resultaat. We waren klaar, dachten we... Maar er schoot me ineens nog een idee te binnen. Hebben jullie nog een half uurtje? Zetten we die audi voor de Blob op het 18 septemberplein. Lens even open laten voor gave lichtstrepen en hopen dat ons dat moment voor die paar platen gegund gaat zijn. Eenmaal aangekomen werden we al snel aangesproken door zowel boa's als politie. Een vriendelijk gesprek resulteerde in 10 minuten tijd voor een paar foto's om een boete te voorkomen. Dat was precies voldoende om een paar platen te schieten. It's a wrap; inpakken en wegwezen!

 

Campagne draait.

Inmiddels draait de eerste campagne en zijn er meerdere campagnes in de maak. Ook de eerste leads stromen binnen.

Altijd tof om je eigen beeld ingezet te zien worden en ook nog bijdragen aan succes. 

Een leuke samenwerking met 2 bevlogen ondernemers. Binnenkort gaan we het nieuwe pand in Weert in beeld brengen.

 

Veel leads gewenst!

Holland Leasing Company

Kelvinstraat 8
6003DH Weert

www.hollandleasing.nl