Van Fotografie tot nieuwe Website voor Fysio Meerveldhoven.

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 13:26

Voor de dames van Fysio Meerveldhoven maakte ik even geleden de foto's voor een nieuwe website. Na wat overleg over de ideeën wat ze zelf voor ogen hadden, werd ik ook de partij die deze website voor mijn rekening mocht nemen. Afgelopen week is de nieuwe website naar tevredenheid opgeleverd en live gegaan.

Opname datum 11-07-2020

Fysio Meerveldhoven verhuisde in 2018 van de Sondervick in Veldhoven naar een nieuwe pand aan de Kapelstraat-Zuid 34 in Veldhoven. Een prachtig pand met een enorme oefenzaal voor medische fitness en 4 behandelruimtes. Klaar voor de toekomst en voldoende ruimte voor groei. Afgelopen zomer kwamen Annemiek Geerings en ik in contact over een bedrijfsshoot voor een nieuwe website. De huidige website was een jaar of 3 oud en inmiddels wat verouderd. Er was behoefte aan meer dynamisch beeldmateriaal en een koppeling met het elektronische patiëntendossier voor een efficiëntere aanmeldingsprocedure. Fotografisch een leuke uitdaging om met een aantal figuranten een geslaagde shoot neer te zetten. Het idee was allereerst om hier zelf invulling aan te gaan geven. Al gauw liepen ze tegen de complexiteit van Wordpress en tijdsgebrek aan. De uitdaging werd nog groter toen ik het verzoek kreeg of ik hen ook kon helpen met de invulling van de nieuwe website. 

Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen.

Als fotograaf en voormalig marketing en communicatie manager heb ik uiteraard wel ideeën hoe het beeldmateriaal ondersteunend kan werken aan het verhaal van Fysio Meerveldhoven. Ook heb ik ervaring met wat wel en niet werkt als het gaat om routing door een website en het invulling geven aan pagina's. Maar goed, ik ben en blijf verre van een webdeveloper. Inhoud geven durfde ik wel aan en zag ik wel zitten,  maar ondanks dat de functionele behoefte niet heel erg veel omvattend was, was ik nog wel wat huiverig voor het technische stuk. Als ik iets doe, wil ik het goed doen!

De juiste partner.

De belangrijkste vraag voor mezelf was; "Wat wil ik zelf? Wil ik deze kant op gaan?" Daar kon ik kort antwoord op geven. "Hoe gaaf is het om je eigen beeldmateriaal te kunnen 'showcasen' in een website?" Vaak heb ik wel ideeën hoe ik het beeldmateriaal zou inzetten maar wordt er door de klant en webdeveloper anders gekozen. Tof om hier zelf grip op te hebben toch? Ik ben in gesprek gegaan met Robert Theuws. Een oude vriend met een bult ervaring in web development en werken met Wordpress. Robert vertelde me dat hij zelfs een eigen serverruimte heeft en hosting pakketten aanbiedt voor klanten. Al 15 jaar houdt hij zich bezig met voornamelijk webshops en internetmarketing en bleek de ideale partner om samen deze klus aan te gaan. Dit contact gaf mij het vertrouwen dat ik met hem aan mijn zijde de juiste partij kon zijn voor Fysio Meerveldhoven. Ik verzorg de inhoud, Robert is er voor technische ondersteuning en hosting.

Aan de slag.

Samen met Aniek Borrenbergs, de compagnon van Annemiek Geerings ben ik gaan zitten om behoeftes te bespreken. Na het maken van een plan van aanpak en een eerst opzet zijn we op basis van een gekozen Wordpress thema als basis voor de vormgeving, aan de slag gegaan. Samen creëerden we nieuwe content en sleutelden we aan het concept. Het logo werd iets aangepast voor een frisse uitstraling. Na een aantal revisierondes stond er uiteindelijk een website die aansloot bij wat het team van Fysio Meerveldhoven voor ogen had.

Ideale aanvulling in deze tijd.

In de aanloopfase heb ik gezegd; extra omzet moet niet mijn eerste drijfveer zijn. Ik wil het leuk vinden en er iets moois van maken. Terugkijkend op het project heb ik het als heel tof ervaren. Ik heb zeker niet de ambitie om er mijn corebusiness van te maken.  Maar het is door annulering van veel bedrijfsshoots door de maatregelen een welkome aanvulling die ook nog eens geheel corona proof uitgevoerd kon worden. Ook deze schoenmaker houdt zich voornamelijk bij zijn leest maar een stukje verbreding van het aanbod is in deze tijd wenselijk en ook nog eens heel leuk om te mogen doen.

De website draait als een malle.

De juiste plug-ins en opbouw van de site in combinatie met de snelle server zorgen voor een hoge laadsnelheid waar Meneer Google erg blij van wordt. Verdere optimalisatie dient nog plaats te vinden.

De fotoreportage.

Tijdens de reportage voor de website heb ik deels gebruik gemaakt van bestaand licht en daar waar nodig aangevuld met flitslicht. Een aantal behandelvormen hebben we nagebootst met echte cliënten van Fysio Meerveldhoven welke als figuranten hebben bijgedragen aan een mooi eindresultaat. Een rustig zacht en relaxt sfeertje die past bij het gevoel als je binnen loopt. Zie hieronder een selectie van de beelden welke zijn gebruikt in de website.

Team Fysio Meerveldhoven, mijn dank voor het vertrouwen en de leuke samenwerking voor zover!

 

www.fysiomeerveldhoven.nl

Kapelstraat-Zuid 34, 5503 CX, Veldhoven
info@fysiomeerveldhoven.nl
040-2543531