My 2020 story; a hell of a ride

Gepubliceerd op 1 januari 2021 om 16:24

Na jaren als werknemer in loondienst, maakte ik begin 2020 een switch en begon ik als zelfstandig freelance fotograaf en ging ik de vrijheid tegemoet. 

'Weg met alle schijnzekerheid en mitsen en maren. Ik koos voor het diepe. Een jaar waarin ik vol overgave mijn passie voor fotografie een serieuze kans wilde geven om van te kunnen leven.'

Al snel mocht ik veel toffe opdrachten uitvoeren en leken de vooruitzichten goed te zijn. De COVID-19 maatregelen in maart zorgden voor annulering van veel grotere opdrachten en heeft het me lastig, maar niet onmogelijk gemaakt. Ik ben erin blijven geloven en de energie en inzet blijven geven.

Na de eerste lockdown stond er een volle agenda te wachten voor de nazomer en het najaar. Als een vis in het water genoot ik volop van deze drukke periode tot de 2e golf weer wat roet in het eten gooide. Een behoorlijke strijd tussen hoop, vertrouwen, tegenslagen, annuleringen, aanpassingsvermogen, weer wat succes en daarmee weer hoop.

Ik heb mijn eerste jaar er zo goed als opzitten; what a hell of ride... en het is me tot dusver nog gegund ook! Ongelofelijk en soms lastig te beseffen en te genieten van het feit dat ik dagelijks mag doen waar ik blij van word, van kan leven en hiermee mijn leven kan inrichten zoals ik dat prettig vind! Daar ben ik enorm dankbaar voor!

Dankbaar voor de mensen die in mij geloven en mij steunden tijdens momenten dat de maatregelen het me weer lastig maakten en soms toch wat verlammend effect op mij hadden. Die steun gaf me de nodige veerkracht om weer de input te leveren die nodig is om te slagen.

Dank voor alle opdrachtgevers voor het toffe werk dat me gegund is geweest. Er staan weer toffe projecten op de planning voor de komend maanden en als de maatregelen het toe laten, more to come!

Iedereen het beste en veel liefde gewenst voor hopelijk een jaar waarin we minder worden beperkt in het doen van de dingen die we nodig hebben! Dat we weer meer mogen leven ipv overleven. 

Roel.