Vakman Martijn van Phonerepairs.nl @ work

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 15:34

Onlangs werd ik benaderd door Martijn Derks van Phone Repais Den Bosch.  De passie voor mobiele telefoons is bij Martijn al meer dan 25 jaar aanwezig. Zijn hobby werd zijn werk en sinds 15 jaar bestiert hij vakkundig en succesvol zijn bedrijf in telefoonreparaties. Voor zijn website en socialmedia had Martijn behoefte aan een aantal foto's van hem aan het werk en een profielfoto voor zijn socials.

* Opnamedatum: 10 november 2020

De passie van Martijn Derks is begon als enthousiast gebruiker van smartphones en tablets, jailbreaker en als blogger voor diverse websites als Mobile Cowboys en Dutch Cowboys. Als blogger testte Martijn honderden smartphones en tablets van vele merken en schreef er reviews over. In de loop der jaren heeft Martijn zich snel ontwikkeld van gebruiker naar een genius specialist en technical engineer die alles van de hardware en software van smartphones, tablets, iPhones, iPads,  Samsung, Huawei, Google Pixel, Xiaomi, Oppo, Realme, OnePlus,  enz. Martijn is in staat om vrijwel elk probleem op te lossen voor zijn klanten. Martijn is autodidact en werkt zeer secuur en professioneel, wat onmisbaar is als technical enigeer bij het repareren van smartphones en tablets.

Whizzkid Martijn.

Aangekomen bij Martijn werd ik onthaald door het geblaf van de repairdog Yuki. Er werd opengedaan door een grote stoere vriendelijke man. Met zwart rubberen handschoenen aan gaf Martijn mij een corona proof handdruk. Wat veel klanten niet weten als ze aankomen op het bedrijfsadres van Phone repairs is dat het bedrijf gevestigd is aan het woonadres van Martijn. Zijn naam en faam doen vermoeden dat je te maken hebt met een bedrijf van formaat. Maar juist zijn kleinschaligheid maakt dat zijn service ongeëvenaard blijft. Een werkplek ingericht in de woonkamer zorgt voor de gemoedelijke sfeer die Martijn graag wil uitstralen. Op 1,5 meter afstand achter een plexiglas scherm kan de klant toekijken hoe Martijn zijn tovenarij toepast. Met allerlei whizzkid apparaatjes leest hij de toestellen uit om het probleem en de oplossing meestal binnen een half uur te tackelen. 

Excentrieke verschijning.

Tijdens het drinken van een kop koffie pak ik alvast mijn gear uit en hebben we het over het plan de campagne. Waar heeft hij de beelden voor nodig, wat wil hij uitstralen, wat zijn zijn usp's. Martijn wilde graag dat de beelden niet direct het idee zouden wekken dat hij in zijn woonkamer aan het werk is en vroeg me de omgeving wat weg te blurren. Zijn excentrieke verschijning vraagt om bijpassend beeldmateriaal. Hiervoor heb ik gekozen om een wat rauwere kleurenbewerking te gebruiken die past bij zijn stijl. 

Met microscopische precisie.

Na wat plaatjes achter zijn werkplek liet Martijn zijn zolderruimte zien waar hij o.a. met een microscoop en een laser aan de gang gaat. Het afbranden van de glazen achterzijde van o.a. de laatste Iphone modellen doet hij "in huis". Als een volwaardig telefoon chirurg gaat hij met microscopische precisie te werk en kan hij op een LCD scherm zien wat hij doet. Martijn als in vis in het water. Tof om zijn enthousiaste reactie vervolgens te zien na het ontvangen van de beelden.