Bijzondere webcontent shoot voor energetische (kinder)massagepraktijk Zein.

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 12:00

Cheraine Rubie is inmiddels al even onderweg met haar eigen praktijk voor energetische (kinder)massagetherapie. Ze richt zich hierbij op de versterking van de verbinding met jezelf en ouder-kind relatie. Voor de bouw van haar nieuwe website ontstond er de behoefte voor passend beeldmateriaal van haar werk. Juul Geurts, de vriend van Cheraine is een oud collega en vriend van mij en bracht ons in contact en zodoende kwamen we tot dit resultaat.

Opnamedatum: 16 mei 2020

Boerderij Geurts en Rubie.

Op een zonovergoten zaterdagochtend kwam ik aan in het mooie Limburgse dorpje Meterik bij Horst aan de Maas. Ik werd begroet door het gemekker van een paar angorageiten, het gegorgel van een kalkoen en struikelde bijna over een paar loslopende landschildpadden. Altijd een fijne plek om op bezoek te gaan. Na besprongen te zijn door de overenthousiaste pup Boef, feliciteerde ik Juul en Cheraine eerst met de onlangs bekendgemaakte zwangerschap. Tijdens een kop koffie konden we even bijpraten en de planning doorspreken wat ons ook wat tijd gaf mentaal voor te bereiden op de shoot.

Strakke planning.

Cheraine had een strakke planning gemaakt van modellen die in een uurtje of 3 elkaar zouden afwisselen. We begonnen met een kindermassage van Lonn, het lieve zoontje van een goede vriendin van Cheraine. Daarna een energetische massage van het schoonzusje van Cheraine welke werd opgevolgd door een zwangerschapsmassage van Eva, de schoonzus van Juul. En als laatste kwam Milou met haar dochtertje Loa voor een babymassage.

Wat ongemak.

De mooie massageruimte werd op een voor de klant aangename temperatuur gebracht van 23-24 graden celcius. Voor mijzelf was dit wat minder prettig aangezien ik het al snel warm heb als ik in mijn foto-hyperfocus ga dus dat was sowieso zweten... Lonn vond het erg spannend. Allereerst al zo'n massage en dan ook nog zo'n fotograaf die van alle kanten loopt te klikken. De kracht van Cheraine is verbinding maken en dat lukte met toch een paar mooie plaatjes als resultaat. Daarna kwam Carmen. Ik bemerkte wat ongemak bij mezelf toen ik de behandelruimte binnen kwam. Er stond een fijn muziekje op en er lag vrouw op de massagetafel. Dit voelde duidelijk als een setting waarbij normaal geen 3e persoon aanwezig is. En al helemaal niet met een camera. Ik liet Cheraine haar werk gewoon doen, gaf hier en daar een aanwijzing en deed mijn werk. 

39 weken zwanger.

Na het verlaten van de ruimte maakte ik kort kennis met het volgende model. Eva was 39 weken zwanger ten tijde van de shoot en Cheraine had haar bereid gevonden model te staan. Na dat het ongemak van de vorige sessie wat was gezakt maakten we ons klaar voor een volgende ronde. Daar lag Eva, op haar zij met een mooie ronde buik. Cheraine masseerde haar buik en rug zacht terwijl ik ondertussen de plaatjes schoot. 

Babysmassage shoot.

Ik doe veel soorten fotografie maar in principe géén baby's en zwangerschapsshoots. Vandaag mocht ik het allebei doen. Milou kwam met haar dochtertje op de kussen op de grond zitten. Cheraine nam naast haar plaats met een pop om zodoende Milou te laten zien hoe ze zelf de massage kon doen bij haar kindje. Schitterend om te zien hoe dit verliep. Na een kleine "ik voel me zo ontspannen en plas mama even onder-momentje", konden we weer verder. Mooi om het contact tussen mama en baby vast te mogen leggen.

Kleine loveshoot.

Het zat er op! Althans. Even samen lunchen en dan kon ik het toch niet laten om toch wat foto's van Juul en Cheraine samen te maken en nog een profielfoto van Juul apart voor zijn socials.

Light is key.

De 2 Veluxramen zorgden voor mooie licht inval in de behandelruimte waardoor ik alles zonder flitslicht heb kunnen schieten. Ook in de serre was het licht prachtig. Ik kon veel met mijn nieuwe portretlens werken wat voor fijn zacht licht zorgt en een mooie onscherpte geeft. Ik voelde al wel dat dit een bijzondere shoot was geweest en tijdens het bewerken van de beelden werd dit gevoel bevestigd... 

En nog vrolijker werd ik van het enthousiasme van Cheraine en Juul na het zien van de beelden.

 

Dank je wel voor deze bijzondere ervaring en aanvulling op mijn portfolio!

Praktijk voor verbinding en bewustwording

  • Energetische massages
  • Zwangerschapsmassages
  • Babymassages
  • Kindermassages

www.praktijk-zein.nl