Kerwijn Harmsen, een verrassend mooie ontmoeting voor een profielfotoshoot.

Gepubliceerd op 29 april 2020 om 11:19

Begin maart lanceerde ik een Facebook headshot/profielfotoshoot campagne. Kerwijn regeerde hierop en werd verkozen tot één van de 3 winnaars... Afgelopen donderdag spraken we tegen de avond af op Strijp-S voor een shoot. Dit werd onverwachts een bijzondere ontmoeting.

Altijd even zoeken en afstemmen...

Het is altijd weer even zoeken en afstemmen als je elkaar voor de eerste keer ontmoet. Fotograferen en poseren is een kwetsbaar iets om te doen. Kerwijn en ik kenden elkaar nog niet. Ik had hem random gekozen uit de inzendingen voor de gratis shoot. De keuze hiervoor bleek een schot in de roos.

Toeval? Tuurlijk niet!

We troffen elkaar op een zonovergoten Ketelhuisplein op Strijp-S. Even geen handen schudden en slechts een begroeting op 1,5 meter afstand. Dat draagt niet bij aan het contact maken en ijs breken voor de shoot maar al snel bleken we wat gedeelde Facebook contacten te hebben was Kerwijn al opgevallen en bleken we een bijzondere gemene deler. Kerwijn had net als ik een stevige persoonlijke crisis overwonnen en is daarvoor hulp gaan zoeken en daardoor bleken we wat gemeenschappelijke vrienden te hebben uit de "recovery scene". Momenteel nog in behandeling bij mijn vorige werkgever en ook nog eens bij een oud-collega en een van mijn beste recovery maatjes. Toeval? Tuurlijk niet! Het ijs was gebroken en al pratend over deze bijzondere gemene deler kon ik mijn apparatuur paraat maken en wat testplaatjes schieten. Kerwijn ontdooide vrij snel en ontpopte zich tot heus fotomodel! 

Terug geven wat je zelf hebt verworven.

Kerwijn vertelde nu bijna 1,5 jaar clean te zijn en vertelde over zijn plannen om wat terug te willen doen door zich in te zetten voor jongeren die net als hij een moeilijke jeugd hebben gehad en zodoende hopelijk een ellendige periode van verslaving te kunnen besparen. Voor deze carrièreswitch wilde hij graag wat foto's voor zijn socials om wat professioneler voor de dag te komen bij zijn contacten.

Een mooie pure reactie.

Na een shoot van een klein uurtje met uiteraard weer veel meer foto's dan eigenlijk nodig zijn voor een kleine profielfotoshoot, waren we klaar voor vandaag. Gisteren stuurde ik Kerwijn zijn foto's toe en kreeg ik direct zo'n mooie pure reactie van hem die ik graag deel: na de "GVD, die zijn wel echt mooi en "WOW's" stuurde hij een uurtje later dit bericht.

"Oprecht echt bedankt Roel. Ik heb mezelf voor het eerst aangekeken en voel me trots op wie ik ben en wat ik uitstraal. Na 439 dagen herstel, ben jij de persoon die me daarbij helpt dat in te zien! Oprecht bedankt! Ik begrijp heel goed waarom jij dit werk doet. Je hebt mij hiermee echt gelukkig gemaakt!"

Hoe mooi is dit? Soms vergeet ik wel eens wat een foto met iemand kan doen... Hier wordt ik weer even geconfronteerd met pure kwetsbaarheid, een kijkje in de ziel van iemand die na een periode zichzelf weer aan het herontdekken is. Ik ben enorm dankbaar dat mijn foto's iets bij hebben mogen dragen aan een positiever zelfbeeld voor Kerwijn.

Kerel! Je bent een topper!