Personal branding shoot op Strijp-S Eindhoven met Kim Tempelaars van Trygona uit Valkenswaard.

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 12:10

Een beetje stoer, geen standaard zakelijke portretshoot waren dingen waar Kim mee kwam. Ik doe het anders, ik ben geen stoffige boekhouder. Dit resulteerde in een portretje op haar bedrijfslocatie in Valkenswaard en een uitgebreidere shoot op Strijp-S in Eindhoven.

Kim benaderde mij met de vraag of ik haar kon helpen aan wat foto's voor haar nog te lanceren website van haar kersverse eigen bedrijf Trygona. Als Business Controller startte zij begin 2020 een adviesbureau waarmee ze bedrijven adviseert in krijgen van meer controle en grip op de bedrijfsvoering. Haar huisstijl was nog niet af en concepten lagen nog op de tekentafel bij, toevalligerwijs, Buro Blanche van Latoya van Breugel, waar ik ook mijn visitekaartje liet ontwerpen.

Sparren met koffie.

We spraken af voor een kop koffie (je weet wel, bij zo'n gezellig eetcafé waar je vroeger nog naar toe kon en bediend werd aan een tafeltje) om te sparren over de mogelijkheden. Ik vroeg Kim of ze zelf al wat ideeën had over wat voor foto's ze graag zou willen. Ik vroeg haar of ze voorkeur gaf aan een binnen of buiten locatie en of ze een bepaalde plek in gedachte had waar ze zich prettig voelt, mee verbonden voelt en aansluit bij haar bedrijf. Aangezien ze zich niet specifiek richt op bedrijven uit Valkenswaard waar Trygona gevestigd is, leek een herkenbare regionale plek passender. Kim liet me foto's zien van een shoot die ze wel gaaf vond. Zodoende had ik enig referentiekader en ging ik met het idee aan slag en kwam ik tot het voorstel om op Strijp-S te gaan shooten. Stoer, industrieel, regionaal herkenbaar en niet stoffig. Een binnenlocatie zouden we nog even op broeden...

Een spoedje!

Enkele dagen na ons eerste contact belde Kim mij met een spoedje: Roel! Ik heb morgen foto's nodig voor een rubriek in Rondom Valkenswaard magazine! Geen probleem, hoe laat en waar!? We spraken af in het bedrijfsverzamelgebouw Place for Bizz in Valkenswaard waar Trygona een ruimte huurt. Haar kantoor was nog niet ingericht dus kozen we een mooi plekje in een algemene ruimte. dezelfde avond ontving ze de foto's zodat ze zelf een keuze kon maken welke ze geplaatst wilde hebben. 

Kippenvel.

Op een mooie zonnige maar stormachtige dag in maart spraken we af op Strijp-S. Na 2 uur koukleumen in haar zomerse jurkje omdat fotograferen in de schaduw met softbox op statief vaak net even wat lekkerder werkt, had ik voldoende materiaal om mee aan de slag te kunnen. Na een kop koffie bij restaurant Mood was het kippenvelletje snel weer verdwenen...

Kim tevreden, ik tevreden! 

Inmiddels was de huisstijl klaar en stond de "under construction" pagina online. Bij het bewerken van de beelden kon ik zodoende zoeken naar matchende kleuren met de huisstijl. Voor een goed beeld van hoe het zou kunnen worden, stuurde ik met de definitieve foto's ook een aantal voorbeelden waarbij ik de foto's in het website ontwerp heb geshopt. Als haar kantoor is ingericht volgt er nog een kleine shoot voor het maken van wat sfeerbeelden van deze ruimte. 

Website voorbeelden

Opname datum: 12-03-2020

Ik word hier blij van...

Ik vind het zo gaaf om met startende ondernemers mee te denken in het proces tot passend beeldmateriaal. Hierbij denk ik niet alleen graag mee op creatief gebied maar ook als het gaat om de kosten voor de shoot. Het was super leuk om met je te mogen werken Kim! Bedankt!

 

www.trygona.nl

Kerkhofstraat 21

5554 HG Valkenswaard