Gemeente Valkenswaard komt in Oud Dommelen met campagne 30 is hard zat!

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 10:32

Heb jij ze al gespot? In opdracht van Insight PR voor de Gemeente Valkenswaard maakte ik de foto's voor de campagne "Welkom in onze buurt, 30 is hard zat!". In Theater de Hofnar bouwde ik een fotostudio op om een aantal gezinnen en kinderen uit Oud Dommelen te fotograferen voor de campagne borden. Een leuke samenwerking resulteerde in de plaatsing van een tiental borden langs de Bergstraat en Westerhovensweg in Dommelen.

Echte gezichten uit de wijk!

Deze campagne is voor én door onze inwoners tot stand gekomen. “Een gezicht van een kind uit de wijk levensgroot afgebeeld, spreekt écht tot de verbeelding en daar zijn we trots op!”, aldus Bram Bots, wethouder Gemeente Valkenswaard. Onderzoek wijst uit dat medewerking van inwoners de impact van een campagne echt vergroot. Daarom hebben we hulp gevraagd aan kinderen en volwassenen uit de wijk met als resultaat: 6 levensgrote afbeeldingen van kinderen en 2 Welkomstborden aan het begin en einde van de wijk. Bovendien doen nog meer bewoners van de Westerhovenseweg en Bergstraat mee en hebben een bedankt-dat-u-zich-aan-de-snelheid-houdt-bord in de voortuin. 

Tof concept

Hessel Engelsman van Insight PR benaderde mij of ik het leuk zou vinden de foto's voor de campagne van Gemeente Valkenswaard te maken. Het idee sprak mij zeker aan en Hessel had het concept al een eind uitgewerkt. De Gemeente Valkenswaard had inmiddels al een aantal gezinnen uit Oud Dommelen bereid gevonden op de foto te willen. Vanwege een ouder stel dat lastig trap loopt, hebben we een locatie buiten mijn studio, die zich op de 1e verdieping bevindt, gevonden. In de Hofnar heb ik een studio ruimte opgebouwd waar we de gezinnen om beurten troffen. Met een leeg houten bordje in de hand mochten ze voor de camera gaan staan zodat Hessel hier vervolgens een 30 is hard zat! tekst in kon monteren.

Chris had weer eens een idee

Hessel heeft de borden vervolgens bij Chris Gielen van Gielen reclame laten maken. Chris kwam met het idee om gerecyclede Trespa platen te gebruiken voor deze borden. Een duurzaam top idee natuurlijk. Net op tijd waren de borden klaar om deze vervolgens te monteren zodat er afgelopen vrijdag het startschot van de campagne gegeven kon worden.