Foto Video Valkenswaard gaat met nieuwe energie door in een nieuw jasje!

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 11:38

Zo’n beetje opgegroeid in de fotowinkel van pa en 4 jaar geleden begonnen als freelance bedrijfsfotograaf ben ik trots te mogen delen dat ik vanaf 1 januari 2024 de winkel van pa samen met hem mag voortzetten. Pa is aan zijn tweede jeugd begonnen en we gaan gas geven! 

 

Nieuwe winkelgevel, januari 2024

Het lijkt voor velen een voor de hand liggende keuze maar het runnen van een fotowinkel en freelance bedrijfsfotografie zijn toch echt 2 verschillende werelden. Maar kunnen ze ook naast elkaar bestaan?! Ik denk van wel…

Ambitie en keuzes maken...

Ik heb een tijdje gespeeld met het plan om net buiten het centrum van Valkenswaard een nieuw Fotobedrijf concept te starten. In samenwerking met andere freelance fotografen vooral gericht op de zakelijke- maar ook particuliere markt. Fotografie en maatwerk print- en inlijstwerk, geen apparatuur, geen winkel maar een fotobedrijf. Pa zou per 1 januari jl. wegens pensioenredenen stoppen met Foto Video Valkenswaard en nog een paar jaar voor een dag of 2 in de week in mijn plan elders in Valkenswaard meegaan. Het plan zou een flinke sprong in het diepe zijn en me zonder twijfel tijd gaan kosten die ik niet aan mijn freelance werk kan besteden. Het gene waar ik afgelopen 4 jaar zo hard aan heb gebouwd en fantastisch gaat. Wat me uitdaging, een gevoel van vrijheid en een prettig leven heeft gegeven. Waarom zou ik dat dan doen? Omdat ik toch ook de droom heb en de uitdaging voel in het bouwen aan een bedrijf met bedrijfsvoering die nog meer te bieden heeft dan mijn freelance bedrijf mij kan bieden. Het is zeker niet zo dat ik niet meer word uitgedaagd of uitgegroeid ben, maar misschien gewoon zo simpel als ambitie soms is…

Bewezen succesvol concept.

Een keuze die niet makkelijk was voor mij maar na de nodige onderzoekende gesprekken met pa en andere ondernemers, vrienden en mijn partner, wel als de juiste keuze voelde. Een vraag die mijn leven lang al met fases voorbij is gekomen, ik me vaak toch wat tegen verzet heb maar nu dan echt het moment was om een keuze in te maken. De winkel is een bewezen succesvol concept in Valkenswaard. Een traditionele maar eigentijdse service fotospeciaalzaak in een dorp waar we, nadat 4 andere fotowinkels eerder de deur al sloten, “the last one standing” zijn en een goede regiofunctie hebben. De winkel bestaat inmiddels 45 jaar en heeft goede en minder goede tijden gekend maar draait de laatste jaren erg goed en zit nog altijd in een stijgende flow! 

Foto december 2023 van Joep en Roel voor de verbouwing.

Dromen waarmaken.

Het zou dan ook erg zonde zijn om ook de deuren van de laatste fotowinkel van Valkenswaard e.o. te moeten sluiten. Dit hoorden we dan ook dagelijks terug van klanten. Pa noemt het gekscherend vaak “zijn zorgplicht”. Voortzetten van de winkel is voor mij een kans om mijn ambitie en droom toch waar te maken en komt op een goed moment in mijn persoonlijke proces. Niet in het risicovollere plan dat ik eerder had, maar in het voortzetten en uitbouwen en vernieuwen van de goed draaiende zaak die pa heeft opgebouwd.

Stoppen of doorgaan!?

Pa, Joep Van Moorsel die al even de pensioengerechtigde leeftijd heeft mogen bereiken (wordt dit jaar 70) maar het nog heerlijk vind om “te mogen hobbyen” in de winkel en om klanten van dienst te kunnen zijn in zijn winkel, wil nog niet volledig met pensioen. Wel wil hij het wat rustiger aan. Het is de bedoeling dat we beiden 2 dagen in de winkel staan en van dinsdag t/m vrijdag open zijn en ik tussen de werken door ook mijn edit werk voor fotografie klanten kan doen. De winkel zal op de andere dagen tussen de freelance klussen door, mijn uitvalsbasis zijn. Samen met de meiden die al jaren het vertrouwde gezicht van de winkel zijn, gaan we dus, anders dan eerdere berichtgeving, doorrr! 

Foto's december 2023 van voor de verbouwing.

Wij gaan door in een vernieuwde winkel.

Met een nieuwe winkelgevel en wat verfrissende veranderingen in de winkel, nieuwe verlichting, het interieur deels gewrapt, nieuwe fotoprinters, foto edit computers en een vernieuwd netwerk, zijn we na een week zwoegen met de deuren gesloten, weer back in business maar klussen we nog even gestaag door… 

Maatwerk & Service voor particulieren en bedrijven.

We zetten vooral in op maatwerk en service. Foto’s verbeteren door te toveren met ai, advies in de thuis- of kantoorsituatie in vette platen voor aan de muur op alle mogelijke materialen. Dat stukje extra leveren dat online niet aangeboden wordt en bereiden ons aanbod in fotolijsten aanzienlijk uit en geven cursussen aan zowel hobby fotografen als bedrijven die zelf met product fotografie aan de slag willen. We blijven 4 dagen per week open om, zonder afspraak, de beste pasfoto’s van Valkenswaard e.o. te maken en leveren alle nieuwe en gebruikte foto apparatuur voor marktconforme prijzen. Onze studio boven de winkel is ook vernieuwd en wordt gebruikt voor zowel particuliere- als zakelijke portretfotografie.

Bedrijfsfotografie blijft mijn focus houden.

Mijn hart ligt nog altijd bij bedrijfsfotografie en Roel van Moorsel Fotografie en zal ook zeker mijn focus blijven hebben. Iedere keer dat ik op pad ben geweest en thuiskom met weer nieuwe beelden en deze na een professionele edit mag delen met klanten en een "wow" reactie terugkrijg, wordt ik toch weer geprikkeld om het de volgende keer nóg beter te doen.

Nieuwe energie!

Het is weer even zoeken naar een nieuwe balans, even een schep bovenop de al volle agenda maar de vernieuwde winkel en het maken van deze keuze geeft ons weer nieuwe energie waarmee we het jaar in ieder geval goed aftrappen! Ik ben dankbaar dat we deze stap hebben mogen maken en heb er erg veel zin in! Meer beelden van de nieuwe winkel volgen als het echt klaar is! Kom vooral eens langs!

 

Eindhovenseweg 24a

5554 AC Valkenswaard

Tel: 040-2043050

info@fotovideovalkenswaard.nl

www.fotovideovalkenswaard.nl