Oud Hollandse betonnen sierbestrating in beeld gebracht voor Artistone.

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 13:41

Voor het tweede seizoen op rij mag ik voor Artistone, dochterorganisatie van Swaans Beton uit Heeze en Weert, op pad om verschillende prachtig aangelegde tuinen in beeld te brengen. De beeldbank voor de onlangs vernieuwde website en het sfeerboek van Artistone is hiermee inmiddels aardig gevuld met bruikbaar materiaal.

Geldrop, 2023

Artistone is in 2020 gestart met de productie en verkoop van oud-Hollandse betontegels. In eigen fabriek in Weert en Heeze worden deze tegels in een mal gestort  en afgetrild. In alle mogelijke maten tot wel 120x240cm met een gewicht van bijna 800kg en leverbaar in 6 verschillende kleuren worden deze tegels veelal in hoger segment tuinontwerpen gebruikt. Steeds vaker zie je de tegels ook terugkomen bij entrees van kantoorpanden. Vaak ook in de vorm van zwevende trappen. Vorig seizoen ben ik 2 dagen op pad geweest voor Artistone om een aantal net aangelegde tuinen in beeld te brengen. Dit jaar mocht ik weer 3 dagen op pad voor het fotograferen van inmiddels iets volgroeidere tuinen.

Schoeffelen.

Samen met Accountmanager Rogier Dubèl van Artistone en bewapend met een schoffel, hark, bezem en bladblazer rijden we Noord-Brabant en Limburg door. We bezoeken een aantal tuinen die zijn aangelegd door hoveniers die de tegels bij Artistone dealers hebben afgenomen.

Het vraagt om de nodige voorbereiding alvorens je een goede foto kunt maken. Goed weer, toestemming van de huiseigenaren, medewerking en voorbereiding van de hoveniers. Eerst nog even wat schoffelen, tegels mooi schoonvegen en dan kunnen we aan de slag met de camera.

Uitdagingen genoeg.

Het is altijd een uitdaging op het juiste moment van de dag bij een pand aanwezig te zijn. Planning daarvan is lastig. Zeker als je een stuk of 5-6 tuinen op een dag wilt fotograferen met de nodige reistijd ertussen. Vroeg in het seizoen zit er nog te weinig blad in de bomen, later in het seizoen is na een hitte golf je gras geel. We hebben volgende week dinsdag en woensdag gepland staan maar dan gaat het regenen. Kunnen we nog een weekje verschuiven? Wil je volle zon op de voorgevel van het huis? Wat doet dat met de schaduw van de belletjes structuur in de tegel? Achtertuin wel goed in het licht, voortuin helaas wat minder goed. Gisteren nog alles aangeveegd en vandaag weer alles vol met blad. Shit, die enorme wolk voor de zon gaat wel even duren, we zullen even moeten wachten tot de tegels weer droog zijn... Kortom, het leven van een fotograaf gaat zeker niet altijd over rozen. 

Goed gevulde website.

Na gebruik van veel 3D gerendeerde beelden is de website inmiddels volledig voorzien en goed gevuld met échte foto's. Voor komend winterseizoen heeft Artistone nu ook voldoende beeldmateriaal om wekelijks een social post te kunnen maken. 

Rogier, wederom bedankt voor de toffe samenwerking. Naast focus op het werk hebben veel lol onderweg en ook de communicatie rondom de planning en verwerking van het materiaal verloopt altijd top! Succes met de verkoop ouwe tegelboer en tot volgens seizoen!

Artistone

Industrieweg 60

5591 JL Heeze

Nederland

www.artistone.nl

verkoop@artistone.nl

https://www.instagram.com/artistone_nl/